NOVA SEU ADMINISTRATIVA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A GIRONA

DEPENDÈNCIES DE LA GENERALITAT A GIRONA

Primer premi en el concurs d'idees, 2002.

Obra premiafa en els Premis d'Arquitectura Comarques Gironines 2011.

Seleccionat en la XII Bienal d'Arquitectura Espanyola 2013.

 

El nou edifici és un marc abstracte que posa en valor l’edifici de l’antic Hospital i s’entén com una ampliació de l’existent amb una geometria simple construïda a partir de la trama urbana.

L’edifici històric s’ha rehabilitat alliberant-lo dels cossos afegits que alteraven la seva tipologia original. S’han restaurat elements molt significatius com la façana principal, la capella neoclàssica, els esgrafiats noucentistes del pati central o els arrambadors ceràmics barrocs de la primera planta de l’antic hospital.

S’han construït aparcaments soterranis, reurbanitzat carrers i places i redescobert les restes de la Muralla del S.XVII. Una nova plaça interior millora la permeabilitat de l’illa i la integració de l’edifici a la ciutat.