RESTAURACIÓ DE CAN CAMPS, GIRONA

Sant Martí de Llémena. Girona / 1994 | 1998-2000 / 430 m2

 

La masia situada en un altiplà, al peu de la muntanya es recolza en un desnivell del terreny; el que provoca l'aparició d'un cos més enlairat que hi afegeix complexitat.

 

Es rehabilita mantenint aquesta volumetria, tot eliminant afegits i materials estranys. Es restitueix la volta de l'entrada de la planta baixa i es fa una nova escala al voltant d'un pilar central de formigó. Per no alterar les obertures de les façanes i millorar la il·luminació interior, s'obren dos forats de 2.10x2.10m en les façanes laterals; una passera de fusta fa l'acord amb el terreny. Els antics empostissats dels graners donen la pauta pels nous tancaments i baranes.

 

A l'exterior l'antiga bassa per abeurar els animals, amb parets de la mateixa roca existent al lloc, es reconverteix en piscina.