REFORMA I AMPLIACIÓ DE LA SEU DEL COAC A GIRONA

Girona / 2007 / 1.873 m2

Primer Premi, concurs 2007.

 

La seu del col·legi d’arquitectes a Girona ocupa l’antic edifici medieval de la Pia Almoina, al costat de la catedral. L’edifici havia estat rehabilitat  durant els anys setanta. Tres dècades desprès es va convocar un concurs per ampliar les seves dependencies, aprofitant l’edificabilitat permesa pel Pla Especial. El programa preveia l’ampliació de la biblioteca, la cafeteria i restaurant, unes aules i un aparcament cobert.

La proposta planteja la substitució de l’escala central existent per un volum perpendicular a la façana medieval , restaurada per Josep Danés als anys vint del segle passat, creant dues circulacions interiors creuades, que aprofiten l’antic traçat del carrer de Cúndaro. La coberta del aparcament forma un nou  pati interior que serveix de terrassa de la cafeteria, situada al mateix nivell.