REHABILITACIÓ DE L'ANTIC EDIFICI DE LES ÀLIGUES COM A SEU DEL RECTORAT DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA

Girona / 1986 | 1989-1993 / 2.676 m2

Finalista en la III Bienal d'Arquitectura Espanyola 1995.

Seleccionada en la Muestra de Arquitectura Española 1991-1993 de MOPT y Universidad Menéndez Pelayo 1994.

 

L’edifici renaixentista de “Les Àligues” ja havia servit durant el S.XVII com edifici universitari, però havia caigut en desús i en iniciar-se les obres es trobava en estat ruïnós. La intervenció arquitectònica contemplà la recuperació de l’antic edifici com a Seu del Rectorat i la construcció d’un nou cos per a oficines que tanca el pati. Aquest assumeix un caràcter d’espai públic, relacionat directament amb la plaça de Sant Domènec i els jardins fins a la Muralla.

L’antiga capella de la que se’n conserven només la façana principal i les dues laterals es reutilitza com a centre d’informació dels estudiants. S’unificaren l’alçada de les façanes definint un cub d’onze metres de costat que es rematà amb una coberta de formigó amb volta de quart que permet una il·luminació zenital. A l’interior s’hi construí un altell amb fusta de pi melis desbastada que s’insertà de forma autònoma en el cub.