Edifici de Recepció de les Ruines d'Empúries. Girona

Empúries. Girona / Proj. 2007 | 2010-2015 / 1079 m2

 

Primer premi, concurs 2005. 

Finalista premis FAD 2016.

Menció en els Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines 2016.

Premi Jurat de l'opinió dels Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines 2016.

Finalista a la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme 2016.

 

El programa preveu un edifici de serveis amb venda d’entrades, sala multiusos, botiga, cafeteria-restaurant i serveis. La zona on es projecta la nova edificació es troba en l’extrem Sud-est de l’antiga ciutat romana, davant de l’actual aparcament públic i amb vistes sobre el conjunt de la Neàpolis.

Es projecta un edifici que utilitza el desnivell existent entre la cota superior de la carretera i la inferior de l’esplanada per construir una única planta enterrada i amb coberta plana de gespa, reduint d’aquesta manera l’impacte visual de la nova construcció.

L’arquitectura de la nova edificació no pretén emular o integrar-se amb les fortes arquitectures presents a Empúries sinó, ben al contrari, planteja un edifici que forma part dels jardins que encerclen aquestes ruïnes, Per això es proposa una geometria “natural”, en continuïtat amb la topografia existent.

Fuses Viader Arquitectes - E.R. Empúries